Bug #922

my 3com nic is not working propely under 1.11-development!

Added by d.ubuntu almost 7 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:ClosedStart date:
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

0%

Category:-
Target version:-

Description

my 3com 3c556 fast ethernetlink XL nic is not working propely under
1.11.0-development! The machine i use a Dell C600 laptop

The problem i have is that i got is xlo: watchdog timeout, intr 3
4001/40000hz, livelocked limit engaged when the computer boots up. and when
i run dhclient it's exeting all the time.

I don't know how to fix this, but if i use a PCMIA nic instead is working
perfect. i have runned dmesg|grep intr and the things i got there is
pci_cfgintr: 0:3 INTA routed to irq3.

And i have runned vmstat -i to and it says uchi0/xl0 total 0 rate 0 on the
xl0.

/Daniel

History

#1 Updated by sepherosa almost 7 years ago

Try booting without ACPI.

Best Regards,
sephe

#2 Updated by d.ubuntu almost 7 years ago

Hi

I have tried to boot without ACPI and then the networkcard is working
correctly, but i wan't it to work with ACPI enabled to so i can see the
battery level of the battery on the laptop.

/Daniel
"Sepherosa Ziehau" <> skrev i meddelandet
news:...
> On Jan 19, 2008 9:31 AM, daniel olsson <> wrote:
>> my 3com 3c556 fast ethernetlink XL nic is not working propely under
>> 1.11.0-development! The machine i use a Dell C600 laptop
>>
>> The problem i have is that i got is xlo: watchdog timeout, intr 3
>> 4001/40000hz, livelocked limit engaged when the computer boots up. and
>> when
>> i run dhclient it's exeting all the time.
>
> Try booting without ACPI.
>
> Best Regards,
> sephe
>
> --
> Live Free or Die

#3 Updated by sepherosa about 6 years ago

Related to interrupt routing. This has been observed on many early Dell laptops
(including my Insprion 4150). Disabling ACPI is an easy workaround

#4 Updated by corecode over 5 years ago

probably irq routing issue. will hopefully fix at some point. closing this
specific bug.

Also available in: Atom PDF