Project

General

Profile

Bug #846

Updated by tuxillo about 5 years ago

I had use DFB 1.8.0,then my usb mouse can use.When I update to 1.10 and new

version, the usb mouse cant't use.Someone can help me? Thanks!



Following is my dmesg:



Copyright (c) 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 The DragonFly Project.

Copyright (c) 1992-2003 The FreeBSD Project.

Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994

The Regents of the University of California. All rights reserved.

DragonFly 1.11.0-DEVELOPMENT #2: Tue Nov 13 00:12:24 CST 2007

frank@:/usr/obj/usr/src/sys/NETONE

TSC clock: 1666701140 Hz, i8254 clock: 1193164 Hz

CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz (1666.74-MHz 686-class CPU)

Origin = "GenuineIntel" Id = 0x6f6 Stepping = 6



Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMO

V,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>

Features2=0xe39d<SSE3,RSVD2,MON,DS_CPL,EST,TM2,SSSE3,CX16,XTPR,RSVD15>

Hyperthreading: 2 logical CPUs

real memory = 937951232 (915968K bytes)

avail memory = 899067904 (877996K bytes)

APIC_IO: MP table broken: ExtINT entry corrupt!

APIC_IO: MP table broken: IRQ 15 not ISA when IRQ 14 is!

Programming 24 pins in IOAPIC #0

DragonFly/MP: Multiprocessor motherboard

cpu0 (BSP): apic id: 0, version: 0x00050014, at 0xfee00000

cpu1 (AP): apic id: 1, version: 0x00050014, at 0xfee00000

io0 (APIC): apic id: 2, version: 0x00178021, at 0xfec00000

APIC_IO: routing 8254 via 8259 and IOAPIC #0 intpin 0

SMP: AP CPU #1 Launched!

objcache(exec-args): too small for ncpus, adjusting cluster_limit 16->32

Preloaded elf kernel "/kernel" at 0xc078e000.

Preloaded elf module "/modules/acpi.ko" at 0xc078e2b0.

Pentium Pro MTRR support enabled

md0: Malloc disk

pcibios: BIOS version 2.10

Using $PIR table, 19 entries at 0xc00fde90

ACPI: RSDP @ 0x0xf74f0/0x0014 (v 0 PTLTD )

ACPI: RSDT @ 0x0x37e8ec8c/0x0034 (v 1 HPQOEM SLIC-MPC 0x06040000 LTP

0x00000000)

ACPI: FACP @ 0x0x37e95ef2/0x0074 (v 1 ATI Bonefish 0x06040000 ATI

0x000F4240)

ACPI: DSDT @ 0x0x37e8f69b/0x6857 (v 1 ATI SB450 0x06040000 MSFT

0x03000000)

ACPI: FACS @ 0x0x37e96fc0/0x0040

ACPI: APIC @ 0x0x37e95f66/0x005E (v 1 PTLTD APIC 0x06040000 LTP

0x00000000)

ACPI: MCFG @ 0x0x37e95fc4/0x003C (v 1 PTLTD MCFG 0x06040000 LTP

0x00000000)

ACPI: SSDT @ 0x0x37e8ecc0/0x0535 (v 1 PmRef CpuPm 0x00003000 INTL

0x20050228)

npx0: <math processor> on motherboard

npx0: INT 16 interface

Using XMM optimized bcopy/copyin/copyout

acpi0: <HPQOEM SLIC-MPC> on motherboard

acpi0: Power Button (fixed)

Warning: ACPI is disabling APM's device. You can't run both

acpi_ec0: <Embedded Controller: GPE 0x10> port 0x66,0x62 on acpi0

acpi_timer0: <32-bit timer at 3.579545MHz> port 0x8008-0x800b on acpi0

cpu0: <ACPI CPU> on acpi0

cpu1: <ACPI CPU> on acpi0

cpu1: Failed to attach throttling P_CNT

acpi_tz0: <Thermal Zone> on acpi0

acpi_acad0: <AC Adapter> on acpi0

acpi_cmbat0: <Control Method Battery> on acpi0

acpi_button0: <Power Button> on acpi0

acpi_lid0: <Control Method Lid Switch> on acpi0

acpi_button1: <Sleep Button> on acpi0

atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x64,0x60 irq 1 on acpi0

atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0

kbd0 at atkbd0

acpi_cpu: throttling enabled, 8 steps (100% to 12.5%), currently 100.0%

Warning: ACPI idle hook not yet supported for SMP

psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0

psm0: model IntelliMouse, device ID 3

legacypci0 on motherboard

pcib0: <Host to PCI bridge> on legacypci0

pci0: <PCI bus> on pcib0

pcib1: <PCI to PCI bridge (vendor=1002 device=5a3f)> at device 1.0 on pci0

pci1: <PCI bus> on pcib1

pci1: <ATI model 5a62 graphics accelerator> at 5.0 irq 10

pcib2: <PCI to PCI bridge (vendor=1002 device=5a36)> at device 4.0 on pci0

pci2: <PCI bus> on pcib2

pci2: <unknown card> (vendor=0x14e4, dev=0x4312) at 0.0 irq 10

pcib3: <PCI to PCI bridge (vendor=1002 device=5a37)> at device 5.0 on pci0

pci5: <PCI bus> on pcib3

atapci0: <ATI IXP400 SATA150 controller> port 0x8400-0x840f,0x8410-

0x8413,0x8420-0x8427,0x8430-0x8433,0x8440-0x8447 irq 2 at device 18.0 on pci0

ata2: <ATA channel 0> on atapci0

ad4: 95396MB <FUJITSU MHV2100BH PL 00000029> at ata2-master SATA150

ata3: <ATA channel 1> on atapci0

ohci0: <ATI SB400 USB Controller> mem 0xc0504000-0xc0504fff irq 5 at device

19.0 on pci0

usb0: OHCI version 1.0, legacy support

usb0: <ATI SB400 USB Controller> on ohci0

usb0: USB revision 1.0

uhub0: <ATI OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb0

uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered

ohci1: <ATI SB400 USB Controller> mem 0xc0505000-0xc0505fff irq 5 at device

19.1 on pci0

usb1: OHCI version 1.0, legacy support

usb1: <ATI SB400 USB Controller> on ohci1

usb1: USB revision 1.0

uhub1: <ATI OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb1

uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered

pci0: <USB controller> at 19.2 irq 5

pci0: <unknown card> (vendor=0x1002, dev=0x4372) at 20.0

atapci1: <ATI IXP400 UDMA133 controller> port 0x8460-0x846f,0x376,0x170-

0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 irq 9 at device 20.1 on pci0

ata0: <ATA channel 0> on atapci1

acd0: DVDR <TSSTcorpCD/DVDW TS-L632D/GAH1> at ata0-master UDMA33

ata1: <ATA channel 1> on atapci1

pci0: <unknown card> (vendor=0x1002, dev=0x437b) at 20.2 irq 9

isab0: <PCI to ISA bridge (vendor=1002 device=4377)> at device 20.3 on pci0

isa0: <ISA bus> on isab0

pcib4: <PCI to PCI bridge (vendor=1002 device=4371)> at device 20.4 on pci0

pci8: <PCI bus> on pcib4

fwohci0: vendor=1180, dev=832

fwohci0: <1394 Open Host Controller Interface> mem 0xc0200000-0xc02007ff irq 2

at device 7.0 on pci8

fwohci0: OHCI version 1.0 (ROM=1)

fwohci0: No. of Isochronous channel is 4.

fwohci0: EUI64 00:60:b0:00:00:1e:fe:b6

fwohci0: Phy 1394a available S400, 1 ports.

fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.

firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0

fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0

fwe0: MAC address: 02:60:b0:1e:fe:b6

sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0

fwohci0: Initiate bus reset

fwohci0: node_id=0xc800ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode

firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)

firewire0: bus manager 0 (me)

pci8: <unknown card> (vendor=0x1180, dev=0x0822) at 7.1 irq 10

pci8: <unknown card> (vendor=0x1180, dev=0x0843) at 7.2 irq 10

pci8: <unknown card> (vendor=0x1180, dev=0x0592) at 7.3 irq 10

rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xa000-0xa0ff mem 0xc0201400-0xc02014ff

irq 11 at device 8.0 on pci8

miibus0: <MII bus> on rl0

rlphy0: <RealTek internal media interface> on miibus0

rlphy0: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto

rl0: MAC address: 00:19:bb:00:95:5d

orm0: <Option ROMs> at iomem 0xc0000-0xcefff,0xcf000-0xcffff,0xdf000-0xdffff on

isa0

pmtimer0 on isa0

fdc0: ready for input in output

fdc0: cmd 3 failed at out byte 1 of 3

vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0

sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0

sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>

sio0: can't drain, serial port might not exist, disabling

sio1: can't drain, serial port might not exist, disabling

ppc0: parallel port not found.

Mounting root from ufs:/dev/ad4s1a

cd0 at ata2 bus 0 target 0 lun 0

cd0: <TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D GAH1> Removable CD-ROM SCSI-0 device

cd0: 33.000MB/s transfers

cd0: Attempt to query device size failed: NOT READY, Medium not present - tray

closed

cpu0: Performance states changed

cpu0: Cx states changed

Back